Jong Oranje-selectie bekend: AZ hofleverancier, belangrijk trio keert terug

Jong Oranje-selectie bekend: AZ hofleverancier, belangrijk trio keert terug

04-10-2019 13:04
38

Justin Kluivert, Justin Bijlow en Javairo Dilrosun zijn terug in de definitieve selectie van Jong Oranje. De aanvaller van AS Roma, keeper van Feyenoord en aanvaller van Hertha BSC maken deel uit van de 21-koppige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Jong Portugal en Jong Noorwegen.

Kluivert behoorde in de vorige interlandperiode tot de selectie van het grote Oranje, terwijl Bijlow en Dilrosun niet waren geselecteerd door bondscoach Erwin van de Looi. Naast het drietal zit AZ-spits Myron Boadu (18) bij de definitieve selectie. Hij kan zijn debuut maken. AZ is hofleverancier met maar liefst vijf spelers.

Jong Oranje speelt op vrijdag 11 oktober om 18.30 uur tegen Jong Portugal in Doetinchem. De wedstrijd tegen de Portugezen is de tweede in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje begon de EK-kwalificatiereeks vorige maand met een 5-1 overwinning tegen Jong Cyprus. Op dinsdag 15 oktober is Jong Noorwegen de tegenstander in het Noorse Drammen.

De volledige selectie van Jong Oranje:

Doel: Kjell Scherpen (Ajax), Maarten Paes (FC Utrecht), Justin Bijlow (Feyenoord)

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogman (FC Utrecht), Rick van Drongelen (HSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Noa Lang (Ajax), Dani de Wit (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (FC Barcelona), Abdou Harroui (Sparta)

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV)