Emmen-captain Jansen moet 45 euro betalen aan KNVB: 'Ik sta achter z'n verhaal'

Emmen-captain Jansen moet 45 euro betalen aan KNVB: 'Ik sta achter z'n verhaal'

04-10-2019 14:55
50

Anco Jansen moet een boete van 45 euro betalen aan de KNVB. Dat meldt Voetbal International. Het gaat om een symbolisch bedrag, nadat de aanvoerder van FC Emmen felle kritiek uitte op het scheidsrechterskorps en de VAR.

Jansen zei vorige maand in het Dagblad van het Noorden dat scheidsrechters in Nederland 'er geen kloten verstand van hebben'. Daarnaast liet hij weten dat hij de VAR 'om te janken' vindt en sprak hij zijn ergernis uit over de 'constante willekeur' van het systeem.

De tuchtcommissie van de KNVB stelde vervolgens een onderzoek in. Jansen en Emmen werden gevraagd de uitspraken te verklaren. "Anco heeft aangegeven dat zijn woordgebruik niet helemaal gepast was, maar dat hij nog wel achter de strekking van zijn verhaal staat", vertelt voorzitter Ronald Lubbers aan VI. "En heel eerlijk gezegd: dat sta ik ook."

Omdat de bond 'genoodzaakt' was een sanctie te verbinden aan het onderzoek, kreeg Jansen een symbolische boete van 45 euro. Lubbers: "De KNVB kon niet meer terug, maar in deze straf zit ook een gedeelte begrip."