Rode cijfers in De Kuip: Feyenoord lijdt bijna zes miljoen euro verlies

Rode cijfers in De Kuip: Feyenoord lijdt bijna zes miljoen euro verlies

04-10-2019 15:58
101

Feyenoord heeft het boekjaar 2018/2019 afgesloten met een verlies van 5,9 miljoen euro. Dat maakt de Rotterdamse club vrijdag bekend in het jaarverslag.

Feyenoord schrijft het verlies toe aan het negatieve resultaat op transfers. De afschrijvingen op de spelersgroep, de relatief beperkte opbrengsten uit transfers en de gedane investeringen in de spelersgroep in het seizoen 2017/2019 zijn er debet aan.

Wedden

Meer odds

Wel sluit de club het boekjaar af met een positief bedrijfsresultaat van iets meer dan een half miljoen euro. 'Dit stemt tot tevredenheid, onder meer omdat dit werd gerealiseerd met investeringen in 1908, dat gedurende dit boekjaar in gebruik werd genomen als nieuwe trainingsaccommodatie van de eerste selectie', schrijft Feyenoord.

Door het negatieve resultaat is het eigen vermogen van Feyenoord gedaald van 31,6 miljoen naar 'ruim 25 miljoen euro'. De club gaat ervan uit ook volgend jaar weer een positief bedrijfsresultaat te behalen, mede door het bereiken van de groepsfase van de Europa League.