Eén afhaker bij topfit AZ: 'Albert heeft flink enkelletsel, heel vervelend'

Eén afhaker bij topfit AZ: 'Albert heeft flink enkelletsel, heel vervelend'

04-10-2019 17:24
13

AZ speelt zondag alweer zijn zevende wedstrijd in 23 dagen tijd, maar staat volgens trainer Arne Slot nog lang niet op omvallen. De Alkmaarders hielden Manchester United donderdag op 0-0 en moeten zondag weer aan de bak.

Slot verwacht echter geen problemen voor het uitduel met Willem II. "De jongens zijn ontzettend fit op het moment. Eigenlijk laten ze om de drie, vier dagen zien dat ze geen enkel verval hebben in de arbeid die ze leveren. Sterker nog: het is elke keer alleen maar meer", laat de trainer weten in gesprek met AZ TV. "Dat is voor de jongens prettig om te zien. Maar ook voor ons als trainers is het fijn om te zien dat we zulke fitte spelers hebben."

Alleen Albert Gudmundsson moet voorlopig afhaken. De IJslander kreeg zijn kans tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar moest zich binnen een half uur al laten vervangen wegens enkelklachten. De blessure blijkt ernstiger dan vooraf verwacht. "Hij heeft flink enkelletsel opgelopen, dus die zullen we de komende weken helaas niet op het veld zien", aldus Slot. "Heel vervelend voor hem, want Albert was echt op de deur aan het kloppen."

AZ trapt zondag om 16.45 uur af tegen Willem II.