Rutjes fileert Garcia de la Vega: 'Zij werken 80 uur per week. En dan zeg je dit!'

Rutjes fileert Garcia de la Vega: 'Zij werken 80 uur per week. En dan zeg je dit!'

04-10-2019 18:30 Laatste update: 18:36
82

Nathan Rutjes heeft hard uitgehaald naar Roda JC-investeerder Mauricio Garcia de la Vega. De Mexicaan maakte deze week een opmerking die in het verkeerde keelgat is geschoten bij de normaal zo goedlachse Rotterdammer, die tussen 2014 en 2018 zelf voor Roda speelde.

Maandag meldde het voltallige kantoorpersoneel van Roda JC zich ziek, uit protest tegen Garcia de la Vega. De investeerder was echter niet onder de indruk en liet zich ontvallen dat hij 'wel de enige in dit gebouw lijkt die nog werkt'. Rutjes reageert als door een adder gebeten in het NPO Radio2-programma Gijs 2.0. "Ontzettend zielig. Die mensen hebben van een veertigurige werkweek een tachtigurige gemaakt, voor een loon... Daarvoor kun je nog beter een uitkering nemen. Altijd dag en nacht voor die club klaargestaan. En dan durf je dit te zeggen! Dan ben je een grote, hoor", schampert de oud-middenvelder.

Wedden

Meer odds

Rutjes is helemaal klaar met Garcia de la Vega, die afgelopen zomer als de redder werd binnengehaald, maar nog niet geïnvesteerd heeft in de noodlijdende club. "Daar is een charlatan aan de macht, dat kunnen we wel zo stellen", klinkt het. "Bedriegen, dat is die man zijn vak." Rutjes kiest dan ook de kant van het Roda-personeel. "Al die mensen die er nu nog zitten, die hebben zo'n hart voor de club! Ik hoop dat zij weer het gevoel krijgen dat ze gewaardeerd worden, want dat verdienen die mensen."