Update: 'Barcelona hakt knoop door en gaat Valdés maandag ontslaan'

Update: 'Barcelona hakt knoop door en gaat Valdés maandag ontslaan'

06-10-2019 14:24 Laatste update: 14:20
44

Het is nog maar de vraag of Victor Valdés volgende week nog in dienst is van FC Barcelona. De jeugdtrainer van Barcelona O19 (Juvenil A) ligt onder vuur na een aantal incidenten en voerde vrijdag een pittig gesprek met hoofd jeugdopleidingen Patrick Kluivert.

Dat meldt Catalunya Radio. Valdés speelde in augustus met Barcelona O19 de Otten Cup op het sportpark De Herdgang van PSV en weigerde de wedstrijd om de derde en vierde plaats te spelen, tot ieders ongenoegen.

De oud-keeper van Barcelona kon het niet opbrengen om het laatste duel van het toernooi te spelen en wilde zo snel mogelijk terug naar Spanje. De wedstrijd tegen Everton werd dan ook geschrapt. Valdés kreeg een waarschuwing van de Barcelona-clubleiding na het incident in Eindhoven.

Valdés uitte onlangs in de media zijn ongenoegen over het feit dat hij geen gebruik mag maken van het gloednieuwe Estadi Johan Cruijff, dat alleen beschikbaar is voor het vrouwenteam van Barcelona en de reserves.

De situatie lijkt inmiddels onhoudbaar. Kluivert voerde vrijdag een verhit gesprek met Valdés, waarna laatstgenoemde aan zijn spelers vertelde dat het nog maar de vraag is of hij terugkeert. Barcelona stuurt Valdés volgende week waarschijnlijk weg als hij zelf nog niet is vertrokken.

Update 22.07: Barcelona lijkt een voorschot te nemen op het vertrek van Valdés. Via de officiële kanalen meldt de club dat de Spanjaard zaterdag niet met Barcelona O19 meereist voor een uitwedstrijd. Volgende week zal zijn positie ter sprake komen in een gesprek.

Update 6.10 14.20: Valdés wordt maandag ontslagen door FC Barcelona. Dat meldt RAC1. Barcelona heeft Valdés op het matje geroepen en wil in een gesprek het functioneren van de Spanjaard onder de loep nemen, maar is volgens RAC1 van plan om hem maandag weg te sturen.