NAC Breda is periodekampioen, Jong Ajax slacht Eindhoven, Cambuur wint topper

04-10-2019 21:54 Laatste update: 22:03
118

NAC Breda heeft zich door NEC te verslaan verzekerd van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De winnende goal van Sydney van Hooijdonk viel pas in de slotfase. Het werd uiteindelijk 1-0 in het Rat Verlegh Stadion. Excelsior is hard onderuit gegaan bij SC Cambuur en Jong Ajax denderde over FC Eindhoven heen.

NAC - NEC 1-0
De taak was simpel voor NAC: voor eigen publiek winnen van NEC om de periodetitel in de wacht te slepen. NEC, dat elfde staat, bleek echter een lastig te passeren hoorde voor NAC, dat er wel gevaarlijk uitkwam, maar niet wist te scoren.

Het geduld van de NAC-fans werd in de tweede helft op de proef gesteld, maar in de slotfase kwam alles goed toen Van Hooijdonk in de 68e minuut scoorde. NEC werd daarna nog een paar keer gevaarlijk en NAC had via Van Hooijdonk de tweede moeten maken, maar het bleef bij 1-0.

NAC blijft eerste in de Keuken Kampioen Divisie, maar voelt nog altijd de hete adem van Cambuur in de nek.

Cambuur - Excelsior 4-0
Cambuur was de betere partij, maar werd wel geholpen door Excelsior, dat de goals als cadeautjes weggaf. Na de 1-0 van Jamie Jacobs werd de thuisploeg flink in het zadel geholpen door de Rotterdamse defensie, die er bij de 2-0 van Jordy van Deelen niet goed uitzag. Het Cambuur van Henk de Jong gaf een galashow weg en maakte er voor de rust via Ragnar Oratmangoen ook nog 3-0 van.

Excelsior had werkelijk niets in te brengen in Leeuwarden en moest de schade in de tweede helft zien te beperken. Zo heel af en toe kon de ploeg van Ricardo Moniz er gevaarlijk uitkomen, maar Cambuur gooide de wedstrijd in de slotfase definitief in het slot met de goal van Jarchinio Antonia.

Jong Ajax - Eindhoven 6-0
Jong Ajax meldt zich na een 6-0 overwinning op FC Eindhoven in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mitchell van der Gaag neemt de plek van Excelsior over en staat vierde. Jong Ajax, dat met 'grote' namen als Kik Pierie, Perr Schuurs en Carel Eiting in de basis begon, had lang geen kind aan Eindhoven, maar scoorde toch pas na 23 minuten, toen Lassina Traoré de trekker overhaalde.

Eindhoven bood tot de 2-0 uitstekend partij, maar nadat Joey Sleegers een strafschop miste en Bart Biemans even later in eigen doel schoot, leek het gedaan. Noa Lang maakte kort voor rust ook nog 3-0. In de tweede helft was het freewheelen geblazen voor Jong Ajax, dat na zestig minuten spelen op 6-0 stond. Jurgen Ekkelenkamp, Schuurs en Ryan Gravenberch scoorden en maakten er een waar spektakel van op De Toekomst.

Jong Ajax deed het daarna rustig aan en scoorde niet meer. Eindhoven zakt naar plek acht.