Update: Derby-speler Lawrence diep door het stof, excuses aan Cocu en medespelers

Update: Derby-speler Lawrence diep door het stof, excuses aan Cocu en medespelers

04-10-2019 23:44 Laatste update: 05-10-2019 13:00
36

Tom Lawrence en Mason Bennett moeten voorlopig op de blaren zitten. Derby County heeft het tweetal van Phillip Cocu straffen opgelegd, zo meldt de club vrijdagavond. 

Lawrence en Bennett veroorzaakten vorige week een verkeersongeval, nadat zij dronken achter het stuur waren gaan zitten. Ook aanvoerder Richard Keogh was daarbij betrokken. Keogh raakte uiteindelijk zwaargeblesseerd en doet de komende vijftien maanden niet mee. Lawrence en Bennett moeten op 15 oktober voorkomen en krijgen ook van Derby County een straf.

Lawrence en Bennett moeten zes weken salaris inleveren en krijgen een werkstraf van tachtig uur. Die tachtig uur worden besteed aan vrijwilligerswerk en rehabilitatie. Derby benadrukt dat er maar zes weken salaris ingehouden mag worden. Dat is contractueel vastgelegd.

'De club tolereert van niemand dat ze zichzelf en hun collega's in een gevaarlijke positie brengen en de club in een kwaad daglicht zetten', schrijft Derby op de clubsite. 'De club reageert verder niet meer op deze zaak'.

Update: Lawrence heeft het boetekleed aangetrokken naar aanleiding van het ongeluk, waarbij hij betrokken was. 'Ik wil mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden aan mijn medespelers, de voorzitter, de manager (Cocu, red.) en de supporters', laat hij weten in een statement via de clubsite van The Rams. 'Ik zal er alles aan doen om iets terug te kunnen doen voor de lokale gemeenschap en het vertrouwen en de steun van iedereen terug te kunnen betalen.'