Banneling Tannane baalt: 'Veel geld ingeleverd voor FC Utrecht, altijd gestreden'

Banneling Tannane baalt: 'Veel geld ingeleverd voor FC Utrecht, altijd gestreden'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 08:59za 05-10-2019 om 08:59

Oussama Tannane baalt nog steeds van zijn vertrek bij FC Utrecht vorig seizoen. De 25-jarige vleugelaanvaller botste met ploeggenoot Sean Klaiber en mocht per direct vertrekken uit De Galgenwaard.

Tannane geldt sinds zijn tijd bij Heracles Almelo – waar hij meerdere malen uit de selectie werd gezet – als 'moeilijke jongen' en is het slachtoffer van zijn eigen reputatie, stelt hij in gesprek met de Gelderlander. De negenvoudig Marokkaans international wijst naar het incident met Timo Letschert, die het vorig seizoen aan de stok kreeg met assistent-trainer Zeljko Petrovic, maar daarna weer in genade werd aangenomen. "Ik heb er een probleem mee als met twee maten wordt gemeten. Als andere jongens iets doen, wordt dat door de vingers gezien. Maar als Tannane iets doet, is het meteen een groot verhaal."

Zaterdagavond treft hij FC Utrecht in de Gelredome: Tannane hoopt zich te kunnen bewijzen tegen zijn oude club. "Ik heb bij Utrecht mooie momenten beleefd. Het afscheid doet alleen pijn", verklaart hij. "Ik leverde heel veel geld in om als huurling (Tannane stond onder contract bij het Franse Saint-Étienne, red.) bij Utrecht te kunnen spelen. Ik heb altijd gestreden voor Utrecht en toch was het niet genoeg." Van oud zeer is echter geen sprake, benadrukt hij. Ook met Klaiber is de strijdbijl begraven. "Wat geweest is, is geweest. Ik schud hem gewoon de hand."

Vitesse en FC Utrecht trappen zaterdag om 19.45 uur af in Arnhem. De thuisploeg heeft drie punten meer en verdedigt zijn vierde plek in de Eredivisie.

Poll

Wat wordt Vitesse-FC Utrecht?

(1394 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws