De Mos 'klaar met' Borst: 'Lezen mijn kleinkinderen ook. Denkt meneer niet aan'

De Mos 'klaar met' Borst: 'Lezen mijn kleinkinderen ook. Denkt meneer niet aan'

05-10-2019 09:49 Laatste update: 10:04
102

Aad de Mos neemt niets terug van zijn felle kritiek op Hugo Borst. De analist is sinds zijn tijd als Sparta-trainer gebrouilleerd met Borst en baarde zondagavond in Rondo opzien met een tirade aan het adres van de NOS Langs de Lijn-presentator.

Nadat De Mos weigerde om mee te werken aan een documentaire van Borst en laatstgenoemde een boek publiceerde met de titel Waarom ik zo van Sparta hou (en Aad de Mos haat), is het definitief misgegaan tussen de twee, herhaalt de oud-trainer in Radio Veronica. "Als je nou zegt 'ik heb een hekel aan iemand' of 'ik vind hem niet aardig'… Maar je schrijft niet 'ik haat Aad de Mos'", klinkt het. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand 'ik haat Johan Cruijff' of 'ik haat Rinus Michels' schreef."

Volgens De Mos werd zijn hele familie beledigd door de teksten van Borst. "Mijn kleinkinderen lezen dit ook. Op school wordt dan gevraagd: wie is jouw opa? Is dat een vervelende man? Nou, dat ben ik helemaal niet. Daar houdt meneer geen rekening mee. Ik zeg ook niets over zijn zoon, met alle respect."

Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt De Mos wat er zou gebeuren als hij Borst tegen het lijf zou lopen. "Of ik hem een hand zou geven? Nou, die sla ik effe over. Daar ben ik echt klaar mee. En als ik de antwoorden zie van mijn honderdduizend volgers op Instagram en Twitter... Dan zijn ze ook klaar met hem, hoor."