Huwelijk tussen Arsenal en Özil lijkt voorbij: 'Anderen verdienen het meer'

Huwelijk tussen Arsenal en Özil lijkt voorbij: 'Anderen verdienen het meer'

05-10-2019 10:42
30

Het huwelijk tussen Arsenal en Mesut Özil lijkt te stranden. Unai Emery heeft de Duitser voor de zoveelste keer buiten de wedstrijdselectie gelaten en kwam vrijdag met uitleg.

Özil is de bestbetaalde speler van Arsenal, maar kwam dit seizoen slechts 71 Premier League-minuten in actie. Ook zaterdag, wanneer Arsenal tegen Bournemouth speelt, zit hij niet bij de wedstrijdselectie van Emery.

"Ik kies iedere wedstrijd voor de beste spelers. Als ik besluit om hem niet in de selectie op te nemen, vind ik dat anderen het meer verdienen. Hij moet hard blijven werken", zegt Emery op de persconferentie.

"Hij kan spelen zoals ik het wil, maar we hebben veel spelers die op iedere positie met elkaar strijden en zij verdienen het om te helpen en te spelen. Iedere speler is gelijk en ik wil graag goed trainen. Ik wil dat ze zich in het elftal knokken. Als we met z'n allen concurreren en beter worden, is dat beter voor nu en de toekomst."

Özil is aan zijn zevende seizoen bezig bij Arsenal, nadat hij drie jaar voor Real Madrid speelde. Özil speelde in Duitsland voor Schalke 04 en Werder Bremen. Hij heeft 92 interlands voor het Duitse elftal.