Derksen komt nu met ander verhaal over Ziyech: 'Voelt zich op z'n plaats bij Ajax'

Derksen komt nu met ander verhaal over Ziyech: 'Voelt zich op z'n plaats bij Ajax'

05-10-2019 11:01 Laatste update: 11:12
142

Johan Derksen zei eind augustus nog dat Hakim Ziyech samen met Dusan Tadic 'heel ontevreden' is bij Ajax. De analist is ruim een maand later met 180 graden gedraaid. 

Derksen zei eind augustus op basis van 'een betrouwbare bron' dat Ziyech en Tadic zich ergeren aan trainer Erik ten Hag en de technische staf en zich ongelukkig voelen bij Ajax. 

Een maand later hangt de vlag er anders bij. "Ik denk dat Ziyech heel erg op zijn plaats is, blij is en zich thuisvoelt bij Ajax", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Die jongen zit goed in z'n vel. Ajax is, mede dankzij Ziyech, zo aan het groeien als topclub, dat er straks heel weinig clubs in Europa zijn die voetbaltechnisch veel hoger staan dan Ajax."

"Ze mogen wat mij betreft gekke bedragen betalen om hem te houden. Het is voor alle jeugdspelers een inspiratie dat ze iedere week een briljante speler als Ziyech kunnen zien. Als Ziyech bij een andere club in een andere rol moet spelen, gaat hij veel aanpassingsproblemen krijgen en voelt hij zich niet happy."