Van Beukering bespot na Feyenoord-sprint: 'Duurde even voordat het minder werd'

Van Beukering bespot na Feyenoord-sprint: 'Duurde even voordat het minder werd'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 12:43za 05-10-2019 om 12:43

Jhon van Beukering wordt nog regelmatig herinnerd aan zijn beruchte sprint in het shirt van Feyenoord. Tijdens zijn Feyenoord-debuut tegen Excelsior in 2010 had hij vanaf de middellijn vrije doortocht, maar werd hij bijgehaald door zijn tegenstanders: de spits had 'wind tegen', verklaarde Feyenoord-trainer Mario Been na afloop.

Van Beukering was nog lange tijd het mikpunt van spot, van onder meer René van der Gijp. "Dat weet je, met de media. Als zoiets geroepen wordt, nemen zoveel mensen het over. Het heeft zeker nog een tijdje geduurd, voordat het weer minder werd", laat hij weten aan FOX Sports. "Maar uiteindelijk maak ik me daar niet zo druk om."

De oud-spits van onder meer Vitesse, De Graafschap en NEC is tegenwoordig werkzaam als jeugdtrainer bij amateurclub SC Veluwezoom. Zijn spelers hebben Van Beukering niet meer als prof meegemaakt. "Maar de ouders laten wel eens filmpjes van vroeger zien. De goede filmpjes dan hè?", knipoogt Van de Burgerking. "Ja, er zijn nog steeds mensen die dat roepen. Maar dat deden ze daarvoor ook al zo vaak", lacht hij hartelijk om zijn bijnaam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws