De Jong: 'Dit Ajax is beter dan het team dat vier keer op rij kampioen werd'

De Jong: 'Dit Ajax is beter dan het team dat vier keer op rij kampioen werd'

05-10-2019 13:24
68

Siem de Jong werd tussen 2011 en 2014 vier keer op rij kampioen met Ajax en zag de Amsterdammers tijdens zijn huurperiode bij Sydney FC titel nummer 34 binnenhalen. Inmiddels is hij weer terug bij Ajax en merkt hij hoe zeer men gegroeid is ten opzichte van zijn vorige periode.

De Jong constateert dat het Ajax-spel is 'veranderd' tijdens zijn afwezigheid. "Dit Ajax is beter dan het Ajax waarmee wij vier keer kampioen werden. Die titels waren vooral een collectieve prestatie. Individueel is er nu meer kwaliteit", stelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Veel spelers zijn gebleven en het niveau is echt hoog", doelt hij op onder meer Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Dusan Tadic en André Onana.

De routinier moet het vooral van invalbeurten hebben, maar staat met plezier op het trainingsveld. "De trainingen zijn uitdagend en gevarieerd. Hoewel ik natuurlijk wil spelen, haal ik daar dagelijks mijn voldoening uit." Hoe lang dit nog zal duren, zal overigens nog moeten blijken: na dit seizoen loopt het contract van de dertigjarige De Jong af. "Ooit hoop ik nog eens in de Verenigde Staten te spelen", mijmert hij. De Jong houdt echter alle opties open. "In het voetbal valt helemaal niets te plannen. Mijn carrière is daar wel het beste voorbeeld van."