Malaise bij Spurs houdt aan: forse nederlaag en zware blessure Lloris in Brighton

05-10-2019 15:24
45

Tottenham Hotspur zit in een dramatische fase en ook een uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion heeft daar geen verandering in kunnen brengen. Het werd een vreselijke middag voor Spurs, dat met 3-0 onderuitging en doelman Hugo Lloris zwaar geblesseerd zag uitvallen.

Al na drie minuten tekende het doemscenario zich af voor Tottenham. Neal Maupay profiteerde van een ketser van Hugo Lloris en kopte de 1-0 tegen de touwen, terwijl de Franse doelman zich zwaar blesseerde. Met een gebroken arm verliet Lloris gedesillusioneerd het veld, waarna vervanger Paulo Gazzaniga de honneurs moest waarnemen. Dat ging de Argentijn ook niet al te best af.

Nog voor de rust liet hij een schot van dichtbij van Aaron Connolly los, die de rebound dan ook voor zich opeiste: 2-0. Het meest teleurstellende was nog wel dat Tottenham daar werkelijk niets tegenover zette en van geluk mocht spreken dat Brighton de score niet verder liet oplopen.

In de tweede helft viel de dik verdiende derde goal voor de thuisploeg, waar Davy Pröpper niet mee kon spelen wegens een blessure, dan toch. Connolly noteerde zijn tweede treffer van de middag na een knappe individuele actie, waarmee het harde vonnis over Spurs definitief werd geveld.

De ploeterende equipe van trainer Mauricio Pochettino, die onder enorme druk staat, wist daarmee voor de vijfde keer in zes duels niet te winnen. De zesde plaats in de Premier League, met een achterstand van liefst tien punten op koploper Liverpool (dat nog een wedstrijd tegoed heeft), valt Tottenham momenteel ten deel.