'Gemerkt dat collega's als Allach en Overmars altijd willen helpen, dat is fijn'

'Gemerkt dat collega's als Allach en Overmars altijd willen helpen, dat is fijn'

05-10-2019 16:42
7

PEC Zwolle verraste eind mei met de aanstelling van Mike Willems als technisch manager. De oud-middenvelder van de Overijsselse club was tot voor kort salesmanger bij een verffabrikant, maar hij verrichte al wel wat scoutingswerkzaamheden.

"Nee, ik wist nog niet alles over spelerscontracten, maar ik weet wél hoe de organisatie werkt. Daarbij heb ik veel mensen op wie ik terug kan vallen", vertelt Willems aan Voetbal International. "Adriaan Visser (voorzitter, red.) loopt al jaren mee, is een kundig man van wie ik veel leer. Ik heb ook gemerkt dat collega's als Mo Allach en Marc Overmars je altijd willen helpen, dat is fijn."

Daarnaast is AZ-directeur Max Huiberts een klankbord. De twee kennen elkaar sinds de middelbare school en zijn nog altijd beste vrienden. "Ik heb de laatste maanden veel aan hem gehad. Hij weet hoe de hazen lopen in de voetballerij. Of er sprake is van belangenverstrengeling? Totaal niet. We vertrouwen elkaar. En bovendien vissen AZ en PEC doorgaans niet in dezelfde vijver."