Schreuder stunt tegen Bayern, Bosz ziet Leverkusen gelijkspelen in topper

05-10-2019 17:32 Laatste update: 17:40
12

Het Hoffenheim van Alfred Schreuder heeft voor een grote stunt gezorgd in de Bundesliga. De ploeg van de geplaagde Nederlandse trainer was met 1-2 te sterk voor Bayern München. Bayer Leverkusen, RB Leipzig en Borussia Dortmund verzuimden de koppositie over te nemen.

Der Rekordmeister won midweeks nog met 2-7 bij Tottenham Hotspur, terwijl Schreuder onder vuur ligt bij Hoffenheim na de matige start. De bezoekers wisten het Bayern desondanks verrassend moeilijk te maken. Jérome Boateng moest al snel ingrijpen toen Sargis Adamyan alleen op doelman Manuel Neuer dreigde af te gaan. Diezelfde Adamyan groeide in de tweede helft alsnog uit tot de plaaggeest van de titelhouder. Sebastian Rudy ontnam Corentin Tolisso simpel de bal, waarna de Armeense aanvaller Boateng op het verkeerde been zette en doel trof.

Bayern-trainer Niko Kovac greep in en bracht onder meer Thomas Müller. De Duitse aanvaller stond na 73 minuten aan de basis van de gelijkmaker van Robert Lewandowski. De Poolse goalgetter kopte raak uit een voorzet van Müller en tekende zo voor zijn vijftiende treffer van het seizoen. Adamyan was echter nog niet uitgeraasd: zes minuten later verraste hij Neuer met een knap schot: 1-2.

SC Freiburg - Borussia Dortmund
De nederlaag van Bayern was een uitgelezen mogelijkheid voor Borussia Dortmund om terreinwinst te boeken, maar de ploeg van coach Lucien Favre speelde met 2-2 gelijk tegen SC Freiburg. De Belgen Thorgan Hazard en Axel Witsel leken Dortmund nog wel op het juiste spoor te zetten. Een hoekschop van eerstgenoemde werd door iedereen gemist, maar Witsel was wel bij de les. Hij volleerde schitterend raak. Gian-Luca Waldschmidt pegelde na een uur de verdiende gelijkmaker binnen, maar Dortmund leek goed weg te komen.

Achraf Hakimi, in de Champions League tegen Slavia Praag al goud waard met twee goals, tekende voor de 1-2. Een paar minuten voor tijd kwam de thuisploeg evenwel langszij. Niemand bij Dortmund reageerde adequaat op een hoge voorzet, waarna Vincenzo Grifo via Manuel Akanji toesloeg.

Bayer Leverkusen - RB Leipzig
Peter Bosz deed met Bayer Leverkusen een gooi naar de koppositie in de topper tegen RB Leipzig. In de eerste helft had Leverkusen de bal, maar beide ploegen kregen kansen. Doelpunten leverde dat niet op. Kevin Volland brak na ruim een uur de ban voor Die Werkself, waar Daley Sinkgraven halverwege in de kleedkamer achterbleef. Leverkusen werd daarna teruggedrongen, maar hield geen stand. Christopher Nkunku verschalkte doelman Lukas Hradecky zeer fraai: 1-1.

De remise was voor beide ploegen een gemiste kans. Bayern blijft op basis van doelsaldo koploper in de Bundesliga, op de voet gevolgd door Leipzig, Freiburg en Leverkusen. Al die ploegen hebben veertien punten. Dortmund heeft er twee minder en staat zevende.