Rake strafschop in blessuretijd houdt lange zegereeks van Liverpool in stand

05-10-2019 17:54 Laatste update: 17:56
65

Liverpool heeft op miraculeuze wijze de zegereeks in de Premier League weten door te zetten. The Reds kregen diep in blessuretijd een penalty tegen Leicester City, waarna James Milner vanaf de stip matchwinner werd: 2-1.

Het scorebord van Anfield bleef bijna de hele eerste helft dezelfde tussenstand vertonen en het leek erop dat een panna op de achterlijn van Trent Alexander-Arnold het hoogtepunt van de eerste 45 minuten zou gaan worden. Toch besliste Sadio Mané anders: de Senegalees werd voor Leicester-goalie Schmeichel gezet en hij rondde het karweitje rustig af.

De 1-0 was echter wel een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op Anfield, want Liverpool was zonder twijfel de betere ploeg. De kansen op een grotere voorsprong werden echter niet benut en tien minuten voor tijd deed Leicester dan ook wat The Reds niet meer lukte: een doelpunt maken. James Maddison, in de belangstelling van de gehele Engelse top, klopte Adrián en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte.

Virgil van Dijk, die net als Georginio Wijnaldum in de basis begon bij Liverpool, kopte even later in kansrijke positie over. Een gelijkspel leek onafwendbaar, maar toen was daar de overtreding van Marc Albrighton op Sadio Mané in het strafschopgebied. De gegeven penalty werd benut door James Milner, waardoor de punten toch op Anfield bleven. Liverpool blijft daarmee foutloos en heeft nu 24 punten na acht wedstrijden.