Schöne van held naar schlemiel na dramatisch slot voor Genoa tegen Milan

05-10-2019 20:43 Laatste update: 22:50
28

AC Milan heeft een 1-2 overwinning geboekt bij Genoa. Lasse Schöne en Pepe Reina vertolkten de hoofdrollen. De Spaanse routinier ging eerst in de fout bij een vrije trap van de oud-Ajacied, maar zette dat recht door in de slotfase een penalty van Schöne te keren.

Genoa - AC Milan 1-2
AC Milan heeft na drie nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Serie A. De Rossoneri waren met 1-2 te sterk voor Genoa. Controleur Lasse Schöne van de thuisploeg en doelman Pepe Reina van de Milanezen vertolkten een hoofdrol. Het was de Deense oud-Ajacied die de score opende met zijn specialiteit: hij schoot een vrije trap binnen, al ging Reina opzichtig in de fout.

Theo Hernández tekende voor de 1-1 en vijf minuten later draaide Milan het duel helemaal om. Davide Biraschi kreeg een rode kaart wegens hands en de bal ging op de stip. Franck Kessié benutte het buitenkansje. Vervolgens moest ook Milan-verdediger Davide Calabria echter met rood naar de kant, waarna een spannende slotfase volgde. in de negentigste minuut ging de bal op de stip ging na een lichte overtreding van Reina op Christian Kouamé.

Schöne mocht aanleggen voor zijn tweede treffer van de avond, maar ditmaal bracht de 37-jarige Spaanse doelman redding. Reina was daarmee alsnog de held, terwijl de oud-Ajacied afdroop.

Valencia - Alavés 2-1
Valencia heeft de teleurstelling van het verlies tegen Ajax weggespoeld met een overwinning op Alavés. In het eigen Estadio Mestalla kwam de ploeg van keeper Jasper Cillessen na ongeveer een halfuur spelen op voorsprong. Hij worstelde zich na een pass van Rodrigo knap vrij en schoot beheerst in raak in de verre hoek.

Na rust leek Dani Parejo de wedstrijd in het slot te gooien. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Ajax schoot de middenvelder zijn penalty nu wél raak. Hij was zijn zelfvertrouwen na afgelopen woensdag niet kwijt, want hij liet Alavés-doelman Antonio Sivera met een panenka kansloos.

Vlak voor tijd deed Lucas Pérez nog wel wat terug voor de gasten, maar verder dan deze treffer kwam de uitploeg niet meer. Hierdoor winnen Jasper Cillessen en zijn team na het verlies tegen Ajax en stijgen ze naar plek acht in de Primera Division.

Schalke 04 - 1. FC Köln 1-1
Schalke heeft in eigen stadion verzuimd om de koppositie in de Bundesliga te pakken. Met nog ongeveer een kwartier te spelen bracht Suat Serdar de thuisploeg op voorsprong nadat de bal lang in het strafschopgebied van Köln bleef hangen, maar in de blessuretijd van de wedstrijd kopte Jonas Hector de gasten uit een hoekschop op knappe wijze op gelijke hoogte.

West Ham United - Crystal Palace 1-2
Patrick van Aanholt had zaterdagavond een belangrijk aandeel in de 1-2 overwinning van Crystal Palace op bezoek bij West Ham United. De Nederlander bracht de uitploeg in de tweede helft op gelijke hoogte door een strafschop binnen te schieten. Eerder in de tweede helft zette voormalig FC Utrecht-spits Sébastian Haller West Ham op voorsprong.

Vlak voor tijd sleepte de uitploeg zelfs nog de overwining over de streep. De intikker van Jordan Ayew werd in eerste instantie afgekeurd voor buitenspel, maar na controle van de VAR bleek de aanvaller geen buitenspel te staan. Het doelpunt werd goedgekeurd, waardoor Van Aanholt en consorten met drie punten teruggaan naar Londen.

Paris Saint-Germain - Angers 4-0
Angers, de verrassende nummer twee in de Ligue 1, had op bezoek in het Parc des Princes geen enkele kans tegen de grootmacht uit Parijs. Het werd 4-0, mede door een uitblinkende Sarabia. Hij zorgde na een kwartier spelen voor de 1-0 door zijn eerste treffer voor PSG te maken. Hij dribbelde fraai door de Angers-defensie en haalde doeltreffend uit.

Vlak voor rust zorgde Mauro Icardi voor de 2-0, ditmaal op aangeven van Sarabia. De spits tikte bij de tweede paal binnen na een goede voorzet. Toen Idrissa Gueye na een uur spelen de 3-0 maakte was de wedstrijd beslist. Hij kreeg een van richting veranderd schot van Sarabia voor zijn voeten en tikte binnen. Met het einde van de wedstrijd in zicht pikte ook Neymar nog een doelpuntje mee.

Derby County - Luton Town 2-0
Na een weifelende start als manager van Derby lijkt Phillip Cocu de weg naar boven dan toch te hebben ingezet. Luton Town werd op het eigen Pride Park met 2-0 verslagen, waardoor Derby over de tegenstander van zaterdag heen wipt op de ranglijst. Cocu en companen bezetten nu de zestiende plaats met twaalf punten uit tien wedstrijden, terwijl Luton er elf heeft.

Een eigen goal van Matthew Pearson na gepruts in de Luton-defensie bezorgde Derby al na tien minuten een 1-0 voorsprong, waarna Tom Lawrence met nog twintig minuten op de klok de beslissende 2-0 tegen de touwen mikte.