Garcia de la Vega vertrekt 'met pijn in het hart': 'Club altijd op eerste plaats'

Garcia de la Vega vertrekt 'met pijn in het hart': 'Club altijd op eerste plaats'

05-10-2019 18:32
44

Mauricio Garcia de la Vega heeft 'met pijn in het hart en teleurgesteld' besloten om af te zien van de overname van de aandelen van Roda JC. Volgens de Mexicaanse zakenman stond het belang van de Keuken Kampioen Divisie-club altijd voorop.

"Toen ik instapte bij Roda JC had ik de volle overtuiging om de club naar een hoger niveau te brengen", vertelt Garcia de la Vega in de verklaring. "Ik heb met veel energie een team samengesteld dat kwaliteit heeft. Met deels spelers afkomstig van grote clubs. Daarnaast heb ik de organisatie gestroomlijnd. Alles was gericht op de stabiliteit van Roda JC. Zowel financieel als sportief."

Fans waren echter niet blij met Garcia de la Vega, die nog geen geld in Roda stak, maar wel een fors bedrag declareerde. De bom barstte vorige week, toen hij het stadion werd uitgezet. Vervolgens meldde het personeel van de club zich ziek. Het leidde tot een 'oncontroleerbare situatie', stelt de Mexicaan. "Daar wordt niemand beter van. Voor mij persoonlijk staat mijn eigen veiligheid voorop. Ik neem het echter de fans niet kwalijk dat zij vechten voor hun club."

"Door de gebeurtenissen de afgelopen weken ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist", vervolgt Garcia de la Vega. "De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest." 'Het grotere belang van Roda' geeft nu echter de doorslag om toch te vertrekken.

"Ik neem met pijn in het hart afscheid van de club en een aantal mensen binnen en rond de club. Ik dank in het bijzonder Frits Schrouff en Huub Mullenders voor het vertrouwen dat zij mij keer op keer gegeven hebben, ook toen de situatie oncontroleerbaar werd", besluit Garcia de la Vega.