LIVE-discussie: Twente-coach Garcia grijpt in en kiest voor Brama op Het Kasteel

LIVE-discussie: Twente-coach Garcia grijpt in en kiest voor Brama op Het Kasteel

05-10-2019 18:55
19

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia Garcia grijpt in na de afstraffing bij Feyenoord vorige week (5-1). De Spaanse trainer van de Tukkers gunt Wout Brama zijn eerste basisplaats in de uitwedstrijd tegen Sparta in de Eredivisie.

De ervaren middenvelder maakt zijn rentree na maanden blessureleed. Ook Emil Berggreen verschijnt aan de aftrap. De basisplaatsen van de twee gaan ten koste van Haris Vuckic en Lindon Selahi. Verder voert Garcia geen wijzigingen door. Dat betekent dat de defensie, die veel kritiek kreeg na de nederlagen tegen Heracles (2-3) en Feyenoord, intact blijft. 

Sparta-trainer Henk Fraser voert noodgedwongen één wijziging door. PSV-huurling Dante Rigo vervangt Adil Auassar, die geschorst is. De opstelling van de Rotterdammers kent verder geen verrassingen. De aftrap op Het Kasteel is zaterdag om 19.45 uur.

Sparta en Twente stonden vorig seizoen nog in de Eerste Divisie tegenover elkaar. De Tukkers wonnen toen beide onderlinge duels (2-1 en 0-3). In de Eredivisie zijn beide teams vooralsnog aan elkaar gewaagd. Sparta en Twente hebben elk twaalf punten en staan respectievelijk zevende en achtste.

De opstellingen

Sparta: Coremans; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Harraoui, Rigo, Smeets, Rayhi; Dervisoglu, Ache

FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk; Busquets, Brama, Espinosa; Aitor, Berggreen, Nakamura