Heracles vergeet tegen weerloos FC Emmen score uit te bouwen; Dessers trefzeker

Heracles vergeet tegen weerloos FC Emmen score uit te bouwen; Dessers trefzeker

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 20:23za 05-10-2019 om 20:23

Laatste update: zaterdag 5 oktober 2019 om 20:24za 05-10-2019 om 20:24

Heracles Almelo heeft in het eigen Erve Asito een simpele overwinning geboekt op FC Emmen. De uitploeg kwam geen moment goed in zijn spel en de Almeloërs hadden geen enkele moeite de drie punten binnen te slepen. Een goal van Cyriel Dessers en een eigen doelpunt van Keziah Veendorp zorgden voor een 2-0 eindstand.

FC Emmen zal vol vertrouwen toe hebben geleefd naar de wedstrijd tegen Heracles na een goede 3-0 overwinning vorige week vrijdag tegen ADO Den Haag. Op het kunstgrasveld in Almelo was dat echter geen moment te zien. De thuisploeg had de gehele wedstrijd de overhand en zag Emmen slechts sporadisch gevaarlijk worden. 

Het was Dessers die Heracles na ongeveer een halfuur spelen verdiend op voorsprong zette. De aanvaller van Heracles, die de laatste weken goed in vorm is, kwam na een goede voorzet van Silvester van der Water voor zijn directe tegenstander Veendorp en tikte de bal via Dennis Telgenkamp in het doel. Het was treffer vijf voor Dessers dit Eredivisie-seizoen.

Ongelukkige Veendorp
Ook in de tweede helft was het Heracles dat de boventoon voerde. Al snel stond dan ook de 2-0 op het scorebord. Lennart Czyborra bracht de bal goed voor het doel en Dessers dacht even zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar net voordat de spits wilde schieten zat Veendorp er met zijn voet tussen. Een doelpunt voorkomen kon hij echter niet: via hem vloog de bal binnenkant paal in het doel.

De thuisploeg nam na de tweede treffer wat gas terug, maar kwam nog steeds gevaarlijk voor het doel van Emmen. Het vizier stond echter niet meer op scherp bij de Almeloërs, die een aantal opgelegde kansen misten. Emmen kwam aan het einde van de wedstrijd nog wel een aantal keer dreigend voor het Heracles-doel, maar tot doelpunten kwamen de gasten niet.

Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Frank Wormuth na een matige start van het seizoen naar plek zes in de Eredivisie. Voor Emmen blijft het billenknijpen: mocht ADO Den Haag zondag winnen van Ajax dan zakt de formatie van trainer Dick Lukkien naar de zestiende plek. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws