'Deel van spelersopbrengsten in toekomst naar Garcia de la Vega ter compensatie'

'Deel van spelersopbrengsten in toekomst naar Garcia de la Vega ter compensatie'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 21:20za 05-10-2019 om 21:20

Mauricio Garcia de la Vega leek niet van plan om te wijken bij Roda JC, maar heeft onder enkele voorwaarden toch ingestemd met zijn vertrek. De Mexicaan koos 'eieren voor zijn geld', nadat hij door diverse partijen onder druk is gezet.

Een zware delegatie, bestaande uit de KNVB, de Keuken Kampioen Divisie, de burgemeester van Kerkrade, Frits Schrouff en Roda-directeur Hessel Meijer, ging vrijdag in gesprek met Garcia de la Vega. Dat vertelt Voetbal International-verslaggever Geert-Jan Jakobs. "Zij hebben ook echt wel gedreigd met maatregelen, met stappen naar de politie en met het op straat gooien van alle dingen die hij verkeerd heeft gedaan bij Roda de afgelopen maanden. Dat heeft indruk gemaakt."

"In dat vijfenhalf uur durende gesprek, waarin het er af en toe heftig aan toe is gegaan, is hij tot inkeer gekomen", vertelt Jakobs. Volgens hem vertrekt Garcia de la Vega niet helemaal met lege handen uit het Parkstad Limburg Stadion. "Hij heeft er van zijn kant wel wat voorwaarden doorheen gedrukt. Zoals de verklaring op de website van Roda, waarin hij toch de ruimte krijgt om zich vrij te pleiten en zijn straatje schoon te vegen."

Ook wordt de Mexicaan mogelijk financieel gecompenseerd. "Ik heb ook vernomen dat hij zal worden gecompenseerd in de vorm van eventuele opbrengsten uit toekomstige spelersverkopen. Daar zal hij eventueel een deel van krijgen als financiële compensatie. Maar verder is het voor Roda een oplossing waar vooraf iedereen voor zou hebben getekend. Gezien het standpunt dat hij eerder verkondigde, dat hij niet wilde vertrekken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws