'Tackles gezien die nauwelijks bestraft worden en wij krijgen rood, ongelofelijk'

'Tackles gezien die nauwelijks bestraft worden en wij krijgen rood, ongelofelijk'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 06:45zo 06-10-2019 om 06:45

Gonzalo Garcia is allesbehalve te spreken over de arbitrage in de Eredivisie. Zaterdagavond kreeg Julio Pleguezuelo rood na een duel met Halil Dervisoglu. De FC Twente-speler gebruikte daarbij te opzichtig zijn arm en mocht tien minuten voor tijd gaan douchen.

"Volgens mij zijn wij een van de teams die de minste overtredingen maken in de Eredivisie", vertelt een verontwaardigde Garcia na afloop van de wedstrijd tegen FOX Sports. "Een paar weken terug kreeg Keito Nakamura rood voor een tackle (uit tegen Fortuna Sittard, red.) waar naar mijn mening niet zoveel aan de hand was. Ik heb dit seizoen al een heleboel tackles gezien die niet of nauwelijks bestraft worden, maar hier krijgen wij rood voor. Dat vind ik echt ongelofelijk."

Pleguezuelo raakte Dervisoglu hard met zijn arm in het gezicht, maar Garcia twijfelt over er sprake was van opzet bij de back. "Doordat hij naar de bal toegaat beweegt zijn arm mee. De Sparta-speler valt, waardoor de arm van Julio zijn hoofd raakt. Natuurlijk, hij raakt hem, maar van opzet was volgens mij geen sprake."

Dervisoglu leek het na afloop van de wedstrijd eens met de FC Twente-coach. "Ik had niet het gevoel dat hij mij met opzet een elleboog gaf, want hij wilde gewoon druk zetten op de bal, maar het was wel een harde klap. Dus toen de scheidsrechter naar de VAR ging, wist ik wel dat het voor rood was."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws