Grote concurrentie op Barça-middenveld: 'Frenkie brengt veel en geeft dynamiek'

Grote concurrentie op Barça-middenveld: 'Frenkie brengt veel en geeft dynamiek'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 07:22zo 06-10-2019 om 07:22

Laatste update: zondag 6 oktober 2019 om 08:27zo 06-10-2019 om 08:27

Barcelona-coach Ernersto Valverde heeft zich in aanloop naar de wedstrijd tegen Sevilla lovend uitgelaten over het duo Frenkie de Jong/Arthur op het middenveld bij de Catalanen. Ook lijken Ansu Fati, Lionel Messi en Luis Suárez fit genoeg om te starten zondagavond.

"We hebben voldoende alternatieven en willen constant stappen vooruit blijven zetten", vertelt Valverde aan AS Diario als hem gevraagd wordt of de rol van Arturo Vidal en Ivan Rakitic over is genomen door De Jong en Arthur. "Frenkie brengt veel en geeft veel dynamiek. Arthur is een kwalitatief hoogstaande speler en handelt op een snel en hoog niveau. Concurrentie is altijd goed."

Luis Suárez en Lionel Messi spelen volgens de coach tegen Sevilla ook weer mee, maar het is twijfelachtig of ze het de hele wedstrijd vol gaan houden. "Ze moeten in vorm komen, maar morgen (zondagavond, red.) is een belangrijke wedstrijd. Ik weet niet of ze 90 minuten kunnen spelen, maar ze zijn van fundamenteel belang voor ons."

Ook jongeling Ansu Fati lijkt op tijd klaar voor de wedstrijd tegen het Sevilla van Luuk de Jong. "Het lijkt erop dat ook hij beschikbaar is. Hij had goede gevoelens tijdens de training en we gaan het zondag na de training bekijken", sluit Valverde af. 

Barcelona en Sevilla nemen het zondagavond tegen elkaar op in het Camp Nou. De aftrap bij die wedstrijd is om 21:00 uur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws