'Soms is het beter dat je na een wedstrijd niets zegt. Ik borrel nu vanbinnen'

'Soms is het beter dat je na een wedstrijd niets zegt. Ik borrel nu vanbinnen'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 07:41zo 06-10-2019 om 07:41

John Stegeman is allesbehalve tevreden over het spel van zijn PEC Zwolle tegen Heerenveen. Op bezoek in het Abe Lenstra Stadion werd er met 1-0 verloren, tot grote ontsteltenis van Stegeman die na afloop geen zin had het spel van zijn ploeg te analyseren.

"Er valt voor mij niet veel te analyseren", vertelt de coach na de wedstrijd tegen het Algemeen Dagblad. "Wat wel te analyseren valt, is dat ik vandaag een heel matig PEC Zwolle heb gezien. Zowel aan de bal als zonder bal. Daarom hebben we, volgens mij, ook terecht verloren van Heerenveen."

Stegeman had meer verwacht van zijn team. "Dat is best wel vervelend, want ik had gehoopt dat we het uur waarin we tegen PSV aardig mee konden en aan de bal beter oogden, door zouden zetten tegen Heerenveen. Als we zo blijven voetballen elke wedstrijd, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle. Dit was gewoon niet best." In de kleedkamer na de wedstrijd nam Stegeman een duidelijk standpunt in. "Soms is het beter als je na een wedstrijd niks zegt."

Het worden twee vervelende weken voor Stegeman en PEC nu de interlandperiode weer voor de deur staat. "Ja, normaal wil je de kater zo snel mogelijk wegspoelen, als je dan twee weken stilligt en niet kan voetballen dan is dat denk ik heel vervelend", vertelt de coach na afloop nog tegen FOX Sports. Op de vraag hoe hij zijn spelers aan gaat pakken weet Stegeman nog geen antwoord. "Daar moet ik nog even over nadenken. Ik denk dat ik nu vanbinnen een beetje borrel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws