Ajax maakt naam als Europese topclub: 'Is misschien zo, maar zo zien we het niet'

Ajax maakt naam als Europese topclub: 'Is misschien zo, maar zo zien we het niet'

06-10-2019 08:54
112

Hakim Ziyech ziet dat Ajax bijna gewend begint te raken aan de imponerende reeks in de Champions League. Volgens de Marokkaanse spelmaker spelen de Amsterdammers hun eigen spel, ongeacht de tegenstander.

"Het is na wedstrijden ook wel wat stiller in de kleedkamer", lacht Ziyech, die midweeks met Ajax met 0-3 won van Valencia, in gesprek met Voetbal International. "Het is wat rustiger. We weten gewoon heel goed wat we kunnen, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Het is nog geen tijd om heel blij te zijn."

Wedden

Meer odds

Ajax is bezig om naam te maken als Europese topclub, maar dat besef moet bij de spelers nog komen. "Dat besef is er op dit moment nog niet", zegt Ziyech. "Het is misschien wel zo, maar we denken er niet zo over. We zien onszelf nog niet als Europese topclub. Het is juist onze kracht: dat we gewoon normaal blijven. We kijken niet naar de cijfers. Natuurlijk zullen we steeds meer de favorietenrol krijgen, maar zo zien wij het niet."

"3-0 tegen Valencia is mooi, maar uit bij Tottenham Hotspur wonnen we ook met 1-0 en vlogen we er vervolgens uit", aldus Ziyech. "Wanneer we wel een Europees topteam zijn? Als we de Champions League winnen."