Roda moet dringend opzoek naar opvolger Garcia de la Vega: 'Club overeind houden'

Roda moet dringend opzoek naar opvolger Garcia de la Vega: 'Club overeind houden'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 09:35zo 06-10-2019 om 09:35

Laatste update: zondag 6 oktober 2019 om 09:47zo 06-10-2019 om 09:47

Met het vertrek van Mauricio Garcia de la Vega komt een einde aan de zwartste bladzijde in de geschiedenis van Roda JC. Dat stelt Voetbal International-verslaggever Geert-Jan Jakobs. Het gevaar is echter nog niet volledig geweken.

"Voor het einde van de maand moet bij de KNVB een bankgarantie liggen voor de tekorten van dit seizoen, om het betaald voetbal in Kerkrade in stand te houden", vertelt Jakobs. "Ik zeg het nu wel heel extreem, want misschien krijgt Roda wel respijt gezien de situatie zoals die nu is. Er kunnen altijd nog boetes volgen of nog een keer puntenaftrek. Maar het is voor Roda wel zaak dat er heel snel iemand wordt gevonden die in het gat stapt dat Garcia de la Vega heeft achtergelaten."

Volgens Jakobs moet er een nieuwe investeerder komen bij Roda JC. De Limburgers lijken echter geleerd te hebben van het recente verleden. "Er zijn al een aantal mensen geweest die zich hebben aangemeld vanuit verschillende hoeken. Ook buitenlandse partijen. Maar ik geloof dat Roda nu wel de intentie heeft om met mensen uit de eigen omgeving iets te gaan neerzetten. Weer clubmensen aan boord te halen en op die manier proberen de club overeind te houden."

"Een ding is wel duidelijk: wie er ook komt, hij wordt eerst doorverwezen naar de KNVB in Zeist", besluit Jakobs. "Dat is de les die Roda heeft geleerd van het debacle Garcia de la Vega."

Poll

Gaat Roda JC het einde van het seizoen halen?

(4332 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws