Maduro looft 'slimme speler' Ajax: 'Met snelheid zou hij absolute wereldtop zijn'

Maduro looft 'slimme speler' Ajax: 'Met snelheid zou hij absolute wereldtop zijn'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 14:58zo 06-10-2019 om 14:58

Daley Blind krijgt bij FOX Sports complimenten van Hedwiges Maduro en Ali Boussaboun voor zijn spel tijdens het duel met ADO Den Haag. Blind scoorde een ruime voldoende en speelt al weken uitstekend.

"Zijn techniek wordt onderschat", zegt Maduro bij FOX Sports. "Hij durft middenvelders en spitsen uit te spelen. Aan de bal is hij heel sterk. Hij ziet het altijd wat sneller dan de meeste spelers. Dat maakt hem extra goed. Het enige is dat hij niet de snelste is. Als hij ook nog de snelheid zou hebben, zou hij absolute wereldtop zijn. In mijn ogen kan hij het hoge niveau aan. Het is een heel slimme speler, die heel goed kan voetballen met de bal."

Boussaboun is het met Maduro eens. "Hij heeft ook een functionele techniek. Dat bepaalt of je rust hebt, ja of nee. Als je de bal niet goed aanneemt, dan krijg je een man op je nek. Zijn aanname is zo goed dat hij de bal altijd meteen goed heeft liggen. Daardoor kan hij gelijk de keuze maken. Hij wacht vaak heel lang tot het laatste moment om te kijken wat zijn tegenstander doet."

Het oogt eenvoudig bij Blind, zegt Maduro. "Het ziet er gemakkelijk uit, maar hij durft ook de spits uit te spelen of een middenvelder uit te kappen. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar daardoor komt er wel weer een andere speler vrij."

"De spitsen zetten ook geen volle druk meer op hem, anders worden ze uitgekapt. Dus dan gaan ze wat meer voor hem staan, maar dan heeft hij weer een inspeelpass. Dat is zijn grote kwaliteit. Hij doet dat heel goed."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Blind goed genoeg voor de top?

(1255 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws