Fortuna Sittard ontmaskert Feyenoord drie dagen na Europa League-stunt

06-10-2019 16:23 Laatste update: 16:34
177

Feyenoord heeft zondag, drie dagen na de Europa League-stunt tegen FC Porto, een smadelijke nederlaag geleden in een kletsnat Zuid-Limburg. Laagvlieger Fortuna Sittard was in eigen huis met 4-2 te sterk.

In Sittard was amper twee minuten gespeeld toen Fortuna op een 1-0 voorsprong kwam. Edgar Ié greep halfslachtig in, Felix Passlack verlengde de bal met een hakje en Amadou Ciss drukte af: 1-0. Feyenoord was wakker en klopte op de deur, wat na 27 minuten resulteerde in de gelijkmaker. Ridgeciano Haps scoorde met een van richting veranderd schot.

Na de 1-1 van Haps was het lek echter allesbehalve boven voor Feyenoord. Sterker nog, Fortuna Sittard kwam al snel weer op voorsprong. Ciss versloeg Eric Botteghin in de lucht en kopte raak op aangeven van aanjager Passlack. Op slag van rust werd het zelfs 3-1. Cian Harries profiteerde van geklungel in de Feyenoord-defensie.

In de rust zal trainer Jaap Stam zijn spelers op scherp hebben gezet, maar tot zijn ongeloof lag de bal na vijftien seconden in de tweede helft alweer in het netje. Bassala Sambou maakte het Feyenoord-drama compleet: 4-1. De Fortuna-spits kopte raak op aangeven van Mark Diemers.

Stam probeerde in het laatste half uur nog wat te forceren met het inbrengen van de weer fitte Nicolai Jörgensen, maar verder dan één goal kwam Feyenoord niet. Steven Berghuis zorgde voor de 4-2. Luis Sinisterra en Leroy Fer waren in de slotfase nog het dichtst bij een doelpunt, maar de aanvaller en middenvelder kregen de bal er op miraculeuze wijze niet in.

Feyenoord, dat dit seizoen al zeventien doelpunten incasseerde, staat na negen speelronden op de achtste plaats met dertien punten. Fortuna Sittard boekte zijn eerste zege van het seizoen en staat nu op zes punten.