Malen schroeft Eredivisie-productie op naar tien doelpunten bij ruime zege PSV

06-10-2019 18:38 Laatste update: 18:44
164

PSV heeft drie dagen na de Europa League-zege op het Noorse Rosenborg BK drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Het begin was moeizaam, maar na een uur spelen vielen de goals als rijpe appels: 4-1.

Zonder Mohamed Ihattaren, die door het overlijden van zijn vader geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie, begon PSV matig aan de thuiswedstrijd tegen VVV. De grootste kans van de beginfase was voor de Venlonaren. Haji Wright vergat de trekker over te halen. PSV zette daar alleen een schotje van Michal Sadilek tegenover.

VVV verdedigde in de eerste helft met hand en tand en dat wierp zijn vruchten af; PSV werd maar niet gevaarlijk. Na rust veranderde het spelbeeld. De bezoekers uit Limburg kropen uit hun schulp, maar gaven daardoor juist ruimte weg. Daarvan profiteerde PSV optimaal, want in een tijdsbestek van tien minuten vielen drie goals.

Steven Bergwijn opende het bal in de 61ste minuut. De aanvaller werd diepgestuurd door Denzel Dumfries, kapte zich knap vrij en schoot raak: 1-0. Het doelpunt werd opgedragen aan Ihattaren. Enkele minuten later werd het 2-0 en dit keer waren de rollen omgedraaid. Dumfries kopte raak uit een voorzet van Bergwijn.

In de zeventigste minuut tekende Donyell Malen voor de 3-0 in het Philips Stadion door VVV-doelman Thorsten Kirschbaum te passeren. De aangever was Cody Gakpo, die sterk inviel. De nul hield PSV niet. Tobias Pachonik liet Robbin Ruiter, die de geblesseerde Jeroen Zoet weer verving, kansloos met een volley in de lange hoek: 3-1.

Vijf minuten zorgde Malen voor het slotakkoord. Hij tekende met buitenkantje rechts voor zijn tiende Eredivisie-treffer van het seizoen. Door de zege deelt PSV de koppositie weer met Ajax. De twee topclubs hebben 23 punten verzameld na negen speelronden.