Memphis met vervelend gevoel richting Oranje: derby gaat in slotfase verloren

06-10-2019 20:17 Laatste update: 23:05
26

Memphis Depay zal met een vervelend gevoel aansluiten bij het Nederlands elftal. De aanvaller ging met zijn Olympique Lyon in de slotfase onderuit bij aartsrivaal Saint-Étienne: 1-0.

Saint-Étienne - Olympique Lyon 1-0
Olympique Lyon heeft de immer beladen streekderby tegen Saint-Étienne in de dying seconds verloren. De ploeg van trainer Sylvinho, die een basisplaats had ingeruimd voor Memphis Depay en Kenny Tete in de tweede helft liet invallen, zag in de laatste minuut van de reguliere speeltijd spits Robert Beric volledig over het hoofd. Die kopte diagonaal raak en schonk de thuisploeg daarmee een waardevolle driepunter.

Frankfurt - Werder Bremen 2-2
Klaassen schoot Werder na 27 minuten spelen op voorsprong. In de tweede helft dreigde het mis te gaan voor de bezoekers. Eerst maakte Sebastian Rode gelijk namens Frankfurt en in de 88e minuut scoorde ook André Silva. De keeper van Werder verwerkte een kopbal slecht, waarna de Portugees van dichtbij binnen kon tikken: 2-1.

De wedstrijd duurde twee minuten te lang voor Frankfurt. In de blessuretijd mocht Werder aanleggen voor een penalty, na een overtreding in het strafschopgebied. Voormalig Vitesse-speler Rashica schoot raak en bezorgde Werder een punt.

Frankfurt en Werder gaan één plek omhoog op de ranglijst. Frankfurt staat negende, Werder elfde.

Real Valladolid-Atlético Madrid 0-0
Los Rojiblancos hadden de eerste drie competitieduels gewonnen, maar sindsdien leverden drie van de vijf Primera Division-wedstrijden een 0-0 gelijkspel op. Ook de stadionspeaker van het Estadio José Zorrilla hoefde niet in actie te komen. Zowel Real Valladolid als Atlético kwam tot welgeteld één schot tussen de palen.

VfL Wolfsburg-Union Berlin 1-0
Wout Weghorst ontpopte zich weer eens tot goudhaantje van VfL Wolfsburg, dat zondagmiddag is opgeklommen naar de tweede plek in de Bundesliga. De spits uit Borne nam twintig minuten voor tijd een pass van Josip Brekalo in ontvangst en tekende koeltjes voor de enige treffer van de wedstrijd. Weghorst staat nu op vier Bundesliga-goals in zeven wedstrijden sinds de zomerstop.

Atalanta Bergamo-Lecce 3-1
Atalanta Bergamo kan achterover leunen, met de Serie A-topper tussen Internazionale en Juventus van zondagavond op komst. De ploeg van Marten de Roon en bankzitter Hans Hateboer rekende thuis af met promovendus Lecce, dat het Stadio Atleti Azzurri d'Italia verliet met een 3-1 nederlaag. Duván Zapata en Alejandro Gómez maakten voor rust het verschil en ex-Heraclied Robin Gosens besliste de wedstrijd. Fabio Lucioni kon niets meer doen dan de eer redden. Atalanta staat nu derde in de Serie A, op gelijke hoogte met Juventus en twee punten achter Internazionale.