'Parejootje' van Pavlidis kost Willem II zege op AZ: twee late kaarten voor Boadu

06-10-2019 18:40 Laatste update: 18:52
68

AZ heeft drie dagen na de knappe 0-0 tegen Manchester United averij opgelopen in de titelrace en moet de derde plaats in de Eredivisie voorlopig delen met Vitesse. De intense, maar rommelige uitwedstrijd tegen Willem II eindigde in een puntendeling, doordat Vangelis Pavlidis in de slotfase naliet om een penalty te benutten.

Trainer Arne Slot stuurde in Tilburg dezelfde elf namen als tegen Manchester United het veld in en kwam voor rust op voorsprong, met een beetje hulp van de thuisploeg. Kort nadat Dani de Wit een grote kans had gemist, maakte Dries Saddiki een onhandige overtreding op Myron Boadu: Dennis Higler wees naar de stip en Teun Koopmeiners zorgde voor 0-1.

Heel lang bleef die voorsprong echter niet op de borden staan. De Wit liet wederom een prima kans missen en Mats Köhlert ontsnapte aan de buitenspelval na een pass van Marios Vrousai: 1-1. Na rust zette Willem II aan en werd het steeds dreigender: de halverwege ingevallen Mike Trésor Ndayishimiye probeerde het met een vrije trap, die met moeite gekeerd werd door Marco Bizot, die ook een antwoord had op een inzet van Pavlidis. Een tweede vrije trap van Ndayishimiye eindigde zelfs tegen de lat.

De Tilburgse druk bereikte vijf minuten voor tijd zijn climax: Higler zag een overtreding in de zestien van Willem II en kende opnieuw een penalty toe. Pavlidis nam plaats achter de bal, maar schoot hem à la Dani Parejo tegen Ajax de tribunes in. Myron Boadu kreeg in aanloop naar die strafschop geel wegens protesteren, kreeg het in de blessuretijd nogmaals aan de stok met Higler en mocht net iets eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten. AZ ontsnapte nog aan een tegentreffer van Ché Nunnely toen het nog met elf man op het veld stond en kon het puntje over de streep trekken.