VP's Elftal van de Week: Ajax en PSV achter Feyenoord-beul Fortuna Sittard

VP's Elftal van de Week: Ajax en PSV achter Feyenoord-beul Fortuna Sittard

07-10-2019 09:30
42

Fortuna Sittard is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week na de negende speelronde van de Eredivisie. De Limburgers stuntten tegen Feyenoord en leveren drie spelers. Ajax en PSV zitten daar kort achter met elk twee spelers.

Xavier Mous (PEC Zwolle)
De PEC-schlemiel van vorige week, toen hij meerdere keren in de fout ging tegen PSV, was de PEC-held van deze week. Door zijn reddingen kwam sc Heerenveen slechts één keer tot scoren.

Denzel Dumfries (PSV)
De rechtsback van PSV zal zich met zelfvertrouwen bij het Nederlands elftal melden. In het gewonnen thuisduel met VVV-Venlo voegde hij een doelpunt en een assist toe aan zijn seizoenstotaal.

Daley Blind (Ajax)
Speelt misschien wel het beste voetbal uit zijn Ajax-carrière. Ook in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag was Blind op geen fout te betrappen. Na rust, toen het Ajax-spel naar een bedenkelijk niveau zakte, nam hij zijn ploeg op sleeptouw.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Niet de meest gepolijste verdediger van de Eredivisie, maar met zijn strijdlust weet hij een heleboel te compenseren. Ninaj was één van de beste Fortuna-spelers tegen Feyenoord.

Max Clark (Vitesse)
De Engelsman heeft zich opgewerkt tot een vaste waarde bij Vitesse en haalt al het hele seizoen een hoog niveau. In de wedstrijd tegen concurrent FC Utrecht was Clark goed voor een goal en assist.

Felix Passlack (Fortuna Sittard)
We weten niet wat Passlack bij het ontbijt heeft gekregen, maar de Duitse vleugelverdediger ging als een dolle tekeer tegen Feyenoord. Dat leverde twee assists en een kapotte microfoon op.

Bryan Smeets (Sparta)
Afgelopen week was hij ziek, maar Smeets speelde 'gewoon' negentig minuten tegen FC Twente en schoot hij Sparta in de 88ste minuut naar de drie punten. Het is een nieuw hoogtepunt in een tot nu toe uitstekend seizoen voor Smeets.

Amadou Ciss (Fortuna Sittard)
De salto na zijn onbeduidende goal tegen FC Twente, veel meer wisten we niet van Ciss. Tot zondag. De twintigjarige Senegalees deed Feyenoord de das om met twee doelpunten.

Hakim Ziyech (Ajax)
Het was een klein wonder dat Ziyech in Den Haag niet zijn vijfde doelpunt van het seizoen maakte. De Ajax-vedette had het wel verdiend. In plaats van te scoren, was Ziyech weer belangrijk met twee assists.

Steven Bergwijn (PSV)
Eindelijk scoorde Bergwijn weer eens voor PSV. De aanvaller, die dik anderhalve maand droog stond, was met een goal, twee assists en een passzuiverheid van 97 (!) procent de grote man bij PSV.

Silvester van der Water (Heracles Almelo)
Sinds dit seizoen is hij verzekerd van een basisplaats bij Heracles en dat werpt zijn vruchten af. Van der Water speelde tegen zaterdagavond tegen FC Emmen waarschijnlijk zijn beste wedstrijd in Almelose dienst.