Volwassen Juventus neemt koppositie van Inter over ondanks fout van De Ligt

06-10-2019 22:45
83

Juventus heeft Internazionale de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De Nerazzurri van trainer Antonio Conte hadden een perfecte score, maar het sterrenensemble uit Turijn maakte daar in Milaan ondanks een flater van Matthijs de Ligt een einde aan: 1-2.

De eerste helft van de topper in de Serie A was voor Italiaanse begrippen sensationeel. Binnen vier minuten nam Juventus de leiding (knap schot van Paulo Dybala), waarna Matthijs de Ligt tien minuten later pijnlijk in de fout ging. De voormalig Ajacied ging met zijn elleboog onnodig naar de bal en veroorzaakte daarmee een strafschop, die door Lautaro Martinez werd benut: 1-1.

De uitblinkende Martinez bleef samen met Romelu Lukaku een plaag voor De Ligt en zijn kompanen achterin bij Juve, maar ook Cristiano Ronaldo liet zich gelden. Hij dwong Samir Handanovic in de eerste helft tot een redding, schoot kiezelhard op de lat en zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel voor Dybala.

Na rust was het duel een stuk minder spectaculair. Een gelijkspel leek een logische uitkomst, maar dat was buiten invaller Gonzalo Higuain gerekend. De spits werd vrijgespeeld na een vlot lopende Juventus-aanval en prikte het leer koeltjes binnen, de Oude Dame daarmee op 1-2 zettend. Ondanks dat Inter in de slotfase aanzette viel de gelijkmaker niet meer, waardoor Juve de koppositie overneemt van de rivaal uit Milaan. Het verschil tussen de twee ploegen is één puntje.