Frenkie wint 'duel der De Jongs': Barcelona overleeft eerste half uur en wint ruim

06-10-2019 22:53
40

Barcelona heeft na een moeizaam eerste half uur met duidelijke cijfers gewonnen van Sevilla. De Catalanen mochten van geluk spreken dat Luuk de Jong uit vier enorme kansen niet wist te scoren en sloegen zelf wel toe: 4-0.

Het eerste half uur was voor Sevilla en dat uitte zich in een aantal grote kansen voor Luuk de Jong. Zijn eerste mogelijkheid werd nog knap onschadelijk gemaakt door Marc-André ter Stegen, maar even miste de voormalig aanvalsleider van PSV een opgelegde schietkans van dichtbij. Waar De Jong kansen bleef missen deed Luis Suarez dat niet. De Uruguayaan kreeg het publiek op de banken met een schitterende omhaal met zijn 'verkeerde' linkerbeen: 1-0.

Daarmee was de ban gebroken voor Barcelona, dat voor rust nog uitliep naar 3-0. Eerst was Arturo Vidal het eindstation van een fraaie aanval en even later prikte Ousmane Dembélé de derde Catalaanse goal tegen de netten. Een hard gelag voor Luuk de Jong, die ook na de pauze nog een vrije schietkans op de paal zag eindigen en na 64 minuten het veld moest ruimen voor Chicharito.

In de tweede helft deed Barça het wat rustiger aan, maar een treffer van basisspeler Lionel Messi mocht uiteindelijk niet ontbreken. De superster uit Rosario krulde een vrije trap fraai de bovenhoek in, waarmee de eindstand werd bereikt. Vlak voor tijd kregen zowel Araujo als Dembélé nog een rode kaart wegens respectievelijk het neerhalen van een doorgebroken speler en commentaar op de leiding, maar dat mocht de pret uiteindelijk niet meer drukken.