Eredivisie-flops: Feyenoord-verdedigers, blunderende keeper en PEC-tweetal

Eredivisie-flops: Feyenoord-verdedigers, blunderende keeper en PEC-tweetal

07-10-2019 10:30
48

Ook in de negende speelronde van de Eredivisie vielen weer spelers door de mand. Feyenoord is na de afgang bij Fortuna Sittard hofleverancier met drie spelers.

Edgar Ié (Feyenoord)
Na zijn indrukwekkende debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva, wat hem in één klap de status van publiekslieveling opleverde, heeft Ié er niet meer zoveel van gebakken. Tegen Fortuna Sittard was het weer onvoldoende.

Maarten Paes (FC Utrecht)
Een klassieke keepersblunder, anders kunnen we de fout van Paes niet omschrijven. Het was de eerste grote domper voor de 21-jarige doelman onder de lat bij FC Utrecht.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Wanneer is zijn krediet bij Jaap Stam op? Het spel van Botteghin zal de voormalige topverdediger van onder meer SS Lazio, Manchester United en AC Milan ook pijn aan de ogen doen.

Dennis Johnsen (PEC Zwolle)
Het is nog niet bepaald het seizoen van Johnsen. De Noorse aanvaller zakte ook tegen sc Heerenveen, waar hij twee jaar in de jeugdopleiding speelde, door het ijs.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
De topscorer van Willem II zat niet in de wedstrijd tegen AZ, maar besloot in de tweede helft toch de penalty te nemen. Dat resulteerde in een 'Parejootje': hoog over.

Julio Pleguezuelo (FC Twente)
Met zijn rode kaart tegen Sparta dupeerde Pleguezuelo zijn medespelers. Voor dit soort situaties - elleboog en bewuste trap tegen de benen - is de VAR uitgevonden.

Keziah Veendorp (FC Emmen)
Na het succesvolle debuutseizoen wil Emmen dit seizoen een volgende stap zetten. Het is de vraag of dat gaat lukken met Veendorp. De centrale verdediger vertolkte tegen Heracles een negatieve hoofdrol.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Van de Europese hemel naar de Limburgse hel: het waren weer bewogen dagen voor Karsdorp. De tweede wedstrijd binnen vier dagen was te veel van het goede voor de rechtsback.

Iliass Bel Hassani (PEC Zwolle)
Eén van de weinige spelers die uit het niets wat kan forceren bij PEC Zwolle, maar Bel Hasssani is al weken zichzelf niet. Eerst was hij niet fit genoeg, nu is hij niet goed genoeg.

Hannes Delcroix (RKC Waalwijk)
Ook FC Groningen was te sterk voor hekkensluiter RKC, dat in de eerste negen wedstrijden pas één punt pakte. Centrale verdediger Delcroix is één van de gezichten van de malaise.