'Ik zie een middenveld met Frenkie, Wijnaldum en mijn persoontje wel zitten'

'Ik zie een middenveld met Frenkie, Wijnaldum en mijn persoontje wel zitten'

07-10-2019 08:46
46

Een Oranje-middenveld met Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek: de Ajacied ziet het wel zitten. Van de Beek meldt zich maandag in het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Wit-Rusland.

"Ik ga enorm mijn best doen en hoop op een kans, die ik dan met beide handen moet pakken", zegt Van de Beek tegen het Algemeen Dagblad. Hij ontbrak in de vorige interlandperiode door een hamstringblessure. "Ik zit er eigenlijk altijd wel bij. De bondscoach riep me vorig jaar zelfs op toen ik even niet speelde bij Ajax. Dan heeft hij toch vertrouwen in mij. Dat merk ik ook wel aan onze gesprekken."

Toch staat de teller pas op zeven interlands. "Ik begin niet vaak en mag ook niet altijd invallen. Dat wil ik graag veranderen. Het is niet mijn bedoeling dat het bij zeven interlands blijft", stelt de 22-jarige middenvelder. Nu Davy Pröpper ontbreekt door een blessure, lijkt Van de Beek met Marten de Roon te moeten uitvechten wie een basisplek krijgt bij Oranje. "Ik weet niet wat de bondscoach van plan is, maar ik zie een middenveld met Frenkie, Wijnaldum en mijn persoontje natuurlijk wel zitten."

Het Nederlands elftal speelt donderdag in De Kuip tegen Noord-Ierland (aftrap 20.45 uur). Zondag is Wit-Rusland vanaf 18.00 uur de tegenstander in Minsk.