'Malen kan in principe te werk gaan volgens de lijfspreuk van Pippi Langkous'

07-10-2019 12:25
cw

PSV kreeg in de eerste helft nog wat tegengas van VVV. In de tweede helft liep de formatie van Mark van Bommel, mede dankzij twee doelpunten van Donyell Malen, uit naar een comfortabele 4-1 overwinning in het Philips Stadion, na een emotionele middag. Dit schreven de kranten over de overwinning van PSV.

De Telegraaf kopt 'Kus voor Mo' en spreekt van een 'door emoties overmand Eindhoven na overlijden vader Ihattaren'. Het werd inderdaad een emotionele middag in Eindhoven. 'De indrukwekkende minuut stilte werd op initiatief van de spelersgroep gehouden. In de 24e minuut, 24 is het rugnummer van Ihattaren, ging het publiek in Eindhoven staan voor een ovationeel applaus ter steun. Minutenlang werd het toptalent toegezongen. Maar het allermooiste moment kwam er na een uur spelen, op het moment dat VVV ging geloven in eigen kansen en een eerder geduldig PSV ruimte gaf op een counter. Dat Bergwijn de hoofdrolspeler was, had zo moeten zijn.'

Algemeen Dagblad ziet wederom een twee keer scorende Malen, en trekt het record van Coen Dillen maar uit de kast. 'Maar met de huidige krachtsverschillen in de Eredivisie valt zoiets bij Malen ook niet uit te sluiten. RKC-thuis, Fortuna-thuis, Emmen-thuis; dat soort potjes komen allemaal nog voorbij. Plus: de 20-jarige spits van PSV heeft nog geen enkele historie in de Eredivisie. Dus geen referentiekader of een mentale barrière waardoor hij eventueel belemmerd wordt. Malen kan in principe te werk gaan volgens de lijfspreuk van Pippi Langkous. Die redeneerde altijd: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.'

Ook De Volkskrant gaat wat dieper in op de emotionele situatie omtrent Ihattaren. 'Zondagochtend hoorde PSV-coach Mark van Bommel dat de vader van Mohamed Ihattaren was overleden. Het maakte de 4-1-zege op VVV tevens een eerbetoon aan de vader van de 17-jarige aanvaller. Na een indrukwekkende minuut stilte klonk in de 24ste minuut applaus voor de 17-jarige Marokkaanse Nederlander die met rugnummer 24 speelt. Ook Van Bommel klapte mee, waarna Steven Bergwijn met een prachtige actie na een uur de ban brak.'

Trouw ziet een hoofdrol voor Denzel Dumfries weggelegd. 'Dumfries staat aan de basis van dat eerste doelpunt. De PSV-verdediger krult de bal over rechts richting Bergwijn, die verdediger Schäfer dolt en raak schiet. "Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof zo'n wedstrijd heel lastig is", stelt Dumfries na afloop. "Maar eigenlijk waren wij de tegenstander gewoon kapot aan het spelen."'