'Een schrijnend gebrek aan creativiteit, maar ook aan automatismen'

07-10-2019 12:28
cw
1

Feyenoord beleefde een op alle punten dramatische middag uit bij Fortuna Sittard. Na de goede resultaten tegen FC Twente en FC Porto leek de ommekeer te zijn ingezet, maar zondagmiddag kreeg Feyenoord opnieuw het deksel op de neus. Dit schreven de kranten over de nederlaag in Limburg.

De Telegraaf kaart het gebrek aan scherpte in de beginfases van de Rotterdammers aan. 'Bizar was het hoe Feyenoord in Sittard begon aan de eerste én tweede helft. Na één minuut en veertig seconden spelen lag de 1-0 van Amadou Ciss achter doelman Kenneth Vermeer, maar na rust bleek dat het nog gekker kon. Fortuna Sittard had vanaf de aftrap maar vijftien seconden (!) nodig om via Bassala Sambou van 3-1 naar 4-1 uit te lopen.'

Algemeen Dagblad stelt in haar Feyenoord-artikel de wisselvalligheid van de Rotterdammers andermaal aan de kaak. 'Je kunt er een volwaardige lijst van maken: de keren dat Feyenoord in de gloria raakt om vervolgens direct weer terug te vallen in extreem chagrijn. Precies dat mechanisme krijgt in Limburg weer een nieuwe dimensie. De kroniek van een aangekondigde nederlaag. Met twee goals direct na de aftrap (ook in de eerste helft) als bewijs en dieptepunt. De persoonlijke fouten, de nonchalance soms zelfs. Het gebrek aan vertrouwen bij tegenslag. Het stapelt zich in Limburg binnen negentig minuten allemaal op. Zonder overdrijving begint het een wezenlijk onderdeel van het dna van de club te worden, al is het eigenlijk van alle tijden. Die geweldige 6-2 thuisoverwinning vorig seizoen op Ajax? Juist, gevolgd door een nederlaag bij Excelsior.'

Ook De Volkskrant stelt zijn nadrukkelijke vraagtekens bij het enorm wisselvallige spel van Feyenoord. 'Een wondertje verrichten tegen een van de sterkste ploegen in de Europa League en vier dagen later volledig vastlopen tegen een tegenstander die niet overloopt van zelfvertrouwen; ja, dat kan dus bij Feyenoord. Een schrijnend gebrek aan creativiteit, maar ook aan automatismen om een zich ingravende tegenstander kapot te spelen, speelt telkens op, eigenlijk al jaren. Regisseur vanaf rechts Steven Berghuis legde het zondagavond na een lange praatsessie in de kleedkamer nog maar eens uit.'

RTV Rijnmond zag Feyenoord eindelijk de goede richting op gaan, maar kwam zondagmiddag opnieuw bedrogen uit in Sittard. 'Na de goede resultaten tegen FC Twente (5-1) en FC Porto (2-0) leek Feyenoord op de goede weg te zijn. Maar al snel bleek dat Feyenoord weer een slechte uitbeurt ging maken in Limburg. Amadou Ciss kon namelijk al binnen twee minuten de bal voor de thuisploeg binnenschieten. De Feyenoord-verdediging zag er bij die goal slecht uit.'