Barça komt met bevestiging: 'Hij is geen onderdeel meer van deze club'

Barça komt met bevestiging: 'Hij is geen onderdeel meer van deze club'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 13:16ma 07-10-2019 om 13:16

Victor Valdés is razendsnel vertrokken als trainer van FC Barcelona O19, de zogeheten Juvenil A. De Catalanen maken maandag bekend dat hij is ontslagen. De oud-doelman maakte zich in rap tempo onmogelijk bij de club.

Barcelona maakte vrijdag al bekend dat de positie van Valdés onder druk stond. Dat kwam volgens Spaanse media door een hoog opgelopen ruzie met Patrick Kluivert. De Nederlander is sinds eind juli hoofd jeugdopleiding bij de Spaanse kampioen en hij voerde een verhitte discussie met Valdés over diens uitspattingen de afgelopen maanden.

De voormalige keeper, die pas sinds de zomer voor de groep stond bij Barça O19, weigerde in augustus in Eindhoven onder meer de troostfinale van de Otten Cup te spelen tegen Everton. Hij kreeg daarvoor een waarschuwing van de clubleiding. Onlangs haalde Valdés zich opnieuw de onvrede van het bestuur op de hals toen hij zijn ongenoegen uitte over het feit dat hij met zijn team geen gebruik mag maken van het gloednieuwe Estadi Johan Cruijff.

Ondertussen bakkeleide Valdés met scheidsrechters en zelfs andere jeugdtrainers van Barcelona. De ruzie met Kluivert was blijkbaar de druppel voor de Spaanse kampioen. 'FC Barcelona heeft Víctor Valdés verteld dat hij niet langer trainer is van Juvenil A en geen onderdeel meer is van de club', zo luidt de korte maar krachtige mededeling. Artiga Franc, al sinds 2010 werkzaam in de jeugdopleiding van Barça, is zijn opvolger.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws