'Belachelijk dat Weghorst niet bij Oranje zit, hij verdient het meer dan De Jong'

'Belachelijk dat Weghorst niet bij Oranje zit, hij verdient het meer dan De Jong'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 13:32ma 07-10-2019 om 13:32

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 14:03ma 07-10-2019 om 14:03

Wout Weghorst scoort er op los in de Bundesliga, terwijl Luuk de Jong het net niet weet te vinden bij Sevilla. Youri Mulder vindt dat de spits van VfL Wolfsburg een kans verdient in Oranje, maar Pierre van Hooijdonk snapt dat bondscoach Ronald Koeman vasthoudt aan De Jong.

"Het is opportunistisch om Weghorst in een periode waarin hij belangrijke goals maakt nu in Oranje te willen hebben", zegt Van Hooijdonk tegen het Algemeen Dagblad. "Volgende maand is De Jong weer degene die scoort. Dan blijf je goochelen. Ik vind het hartstikke knap wat Weghorst aan het doen is, maar De Jong had vorig seizoen ook een fantastisch jaar. Koeman wil vastigheid, dan is het het normaal dat je kiest voor De Jong."

Mulder, net als Van Hooijdonk zelf een voormalig pinchhitter van het Nederlands elftal, is het daar niet mee eens. "Het is belachelijk dat Weghorst niet bij Oranje zit. Dat slaat nergens op. Ik help hem er niet mee dat ik dat zeg, maar hij verdient het meer dan Luuk de Jong. De enige reden die ik kan verzinnen is dat Koeman succes heeft met een bepaalde groep. Die houd je dan bij elkaar. Ik begrijp het idee daarachter wel, maar Oranje is ook een beetje een klassement. En ik vind dat Weghorst hoger in dat algemeen klassement staat."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is de beste pinchhitter voor Oranje?

De Jong
15%
Weghorst
77%
Iemand anders...
8%
(1520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws