Bayern haalt in statement hard uit naar Frankrijk: 'Slaat helemaal nergens op'

Bayern haalt in statement hard uit naar Frankrijk: 'Slaat helemaal nergens op'

07-10-2019 14:25
45

Na de vete met de Duitse voetbalbond, ligt Bayern München nu ook in de clinch met de Franse voetbalbond. De Bundesliga-kampioen hekelt de situatie rond Lucas Hernández, die zich ondanks een knieblessure bij Les Bleus moet melden.

De 23-jarige verdediger staat al enkele weken aan de kant en meldde zich dan ook af bij bondscoach Didier Deschamps. Hij wilde in München aan zijn herstel werken, maar hij heeft nu te horen gekregen dat hij toch af moet reizen naar Parijs. De medische staf van Frankrijk wil namelijk zelf de ernst van de kwetsuur onderzoeken. Dat is tegen het zere been van Bayern.

"Ik ben zeer geïrriteerd door het gedrag van de Franse bond. Ik wil nog maar eens duidelijk maken dat Lucas niet kon spelen in onze Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur afgelopen dinsdag en ook niet tegen Hoffenheim afgelopen zaterdag", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een verklaring van Der Rekordmeister.

"Dat de Franse bondscoach Didier Deschamps vervolgens met een statement kwam dat Lucas zelfs op één been voor Frankrijk uit wilde komen, kwam voor ons als een grote verrassing", vervolgt Rummenigge, die niet van plan is om Hernández te laten gaan. De 'drie fitte spelers' Kingsley Coman, Corentin Tolisso en Benjamin Pavard, staat Bayern wel gewoon af, stelt de club.

Ook clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt doet een duit in het zakje. "Ik ben verantwoordelijk voor de gezondheid van Lucas Hernández en ik zeg: hij kan de komende interlands niet in actie komen voor Frankrijk. Een second opinion van hun medische staf slaat helemaal nergens op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie