ADO-uitblinker over 'Klassieker': 'Ajax één van de beste clubs van Europa'

ADO-uitblinker over 'Klassieker': 'Ajax één van de beste clubs van Europa'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 14:55ma 07-10-2019 om 14:55

ADO Den Haag-uitblinker Crysensio Summerville beleefde de wedstrijd tegen Ajax (0-2) van zondag als een Klassieker. De zeventienjarige aanvaller erkent dat hij extra gemotiveerd was voor het treffen met de Eredivisie-kampioen.

"Je speelt tegen Ajax. Iedereen vindt zulke wedstrijden leuk. En ik kom natuurlijk uit de jeugd van Feyenoord, dus voor mij is het een Klassieker", vertelt Summerville aan De Telegraaf. "Zo neem ik mijn medespelers mee in mijn voorbereiding. Ik en mijn teamgenoten zijn gewoon extra beladen voor deze wedstrijd. Ajax is één van de beste clubs van Europa, maar wij geven elke wedstrijd honderdduizend procent."

ADO huurt Summerville dit seizoen van Feyenoord. De aanvaller hoopt nog altijd op een doorbraak in Rotterdam-Zuid. "Ik moet Eredivisie-ervaring opdoen en laten zien dat ik het niveau aankan. Gewoon doen waar ik goed in ben. Ik hoop terug te keren als basisspeler."

Zijn belangrijkste wapen is zijn snelheid, maar hij ziet nog verbeterpunten. "Ik ben een rechtsbuiten. Je moet een tegenstander op vele manieren voorbij kunnen gaan. Als ik naar binnen kom en mijn linkerbeen oefen, dan ben ik dodelijk denk ik."

Poll

Heeft Summerville de potentie voor Feyenoord 1?

(2244 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws