Koeman selecteert veelbesproken Berghuis: Natuurlijk 'n belachelijke overtreding

Koeman selecteert veelbesproken Berghuis: "Natuurlijk 'n belachelijke overtreding"

07-10-2019 16:58 Laatste update: 17:10
35

De grove charge van Steven Berghuis op Teun Koopmeiners was voor Ronald Koeman geen reden om de aanvaller van Feyenoord niet te selecteren voor het Nederlands elftal. Dat zegt de bondscoach maandag op een persconferentie. 

Anderhalve week geleden ging Berghuis over de schreef tijdens Feyenoord - AZ (0-3). "Ik heb met Steven meerdere gesprekken, dat gaat vaak over hetzelfde: het spel zonder bal. Dat had hij vorig jaar ook", aldus Koeman, die niet te spreken is over de overtreding die Berghuis maakte. "Het is natuurlijk een belachelijke overtreding, maar het is ook een speler met creativiteit en het is de enige linksbenige aanvaller in de selectie. Maar hij voelt ook wel de concurrentie van spelers die er nu nog niet bij zijn. Hij krijgt zijn kans."

De buitensporige tackle was voor Koeman geen reden om Berghuis niet te selecteren. "De vraag is altijd: waar stel je de norm? Ik vind dat je spelers altijd een kans moet geven om te leren en om te veranderen en op een gegeven moment maak je keuzes", aldus de keuzeheer.