Vloet wijst Feyenoord op verschil met Sparta: 'Dat zie je ook bij FC Twente en AZ'

Vloet wijst Feyenoord op verschil met Sparta: 'Dat zie je ook bij FC Twente en AZ'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 19:14ma 07-10-2019 om 19:14

Wiljan Vloet ziet dat Sparta zijn zaakjes momenteel beter voor elkaar heeft dan de zwalkende stadgenoot. Hij denkt dat Feyenoord op dit moment gebaat zou zijn bij een ervaren trainer.

"Ik ken Jaap Stam niet persoonlijk en heb hem nooit zien trainen. Maar het trainen van een topclub is een ervaringsvak. Een ervaren coach is nu beter op zijn plek bij Feyenoord, zeker als je weet hoe moeilijk de situatie nu is", vertelt Vloet bij RTV Rijnmond.

Volgens de oud-coach van onder meer Roda JC, Sparta en ADO is dat een belangrijk verschil met Sparta, waar 'rust heerst'. "Henk Fraser is een trainer met een duidelijk verhaal. Van Stee (technisch directeur, red.) en Fraser hebben ook veel voetbalverstand, raken niet in paniek bij een nederlaag en staan ook nu niet te springen op de bank. Er wordt een heel realistisch beleid gevoerd."

Dat beleid mist Vloet dus bij Feyenoord. "Feyenoord werkt met een interim-directeur en een tijdelijk technisch hart. Met een goede organisatie kun je wat slechte prestaties op het veld opvangen. Bij Sparta zie je dat het nu rustig is op bestuurlijk niveau na onrustige jaren en dat zie je bijvoorbeeld ook bij FC Twente. Ook AZ staat nu derde door goed beleid."

Sparta staat momenteel vijfde in de Eredivisie, Feyenoord is de nummer negen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Sparta in het linkerrijtje eindigen dit seizoen?

(1794 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws