Update: Assistent voorlopig op de bank bij Lyon, club neemt tijd voor zoektocht

Update: Assistent voorlopig op de bank bij Lyon, club neemt tijd voor zoektocht

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 19:19di 08-10-2019 om 19:19

Kenny Tete en Memphis Depay krijgen na de interlandperiode te maken met een nieuwe trainer. De Braziliaan Sylvinho trad afgelopen zomer in dienst als opvolger van Bruno Génésio, maar is na negen competitiewedstrijden alweer bedankt voor bewezen diensten.

Lyon heeft het nieuws maandagavond bevestigd via de officiële kanalen. De club is alvast een procedure begonnen om het doorlopende contract van Sylvinho te ontbinden. Assistent-trainer Gérald Baticle neemt voorlopig de trainingen over, maar de clubleiding gaat waarschijnlijk op zoek naar een permanente opvolger van de Braziliaan.

L'OL begon nog flitsend aan het seizoen: tijdens de eerste twee competitiewedstrijden scoorde men in totaal negen keer tegen AS Monaco en Angers. Daarna kwam de klad er echter in: de laatste zeven competitieduels leverden niet één overwinning op en de nummer drie van het voorbije Ligue 1-seizoen is afgezakt naar een teleurstellende veertiende plaats. De prestaties in de Champions League – 1-1 tegen Zenit Sint-Petersburg en een 0-2 zege bij RB Leipzig – konden Sylvinho niet meer redden.

Update 8.10: Assistent-trainer Gerald Baticle neemt voorlopig de honneurs waar bij Olympique Lyon, meldt de club via de officiële kanalen. De club gaat achter de schermen op zoek naar een geschikte opvolger voor de ontslagen Sylvinho, die maandag opzij is gezet. Lyon lijkt de tijd te willen nemen met de zoektocht naar een nieuwe trainer en wil niet over één nacht ijs gegaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws