Fortuna steunt pechvogel: nieuw contract ondanks 5 minuten in anderhalf jaar

Fortuna steunt pechvogel: nieuw contract ondanks 5 minuten in anderhalf jaar

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 23:08ma 07-10-2019 om 23:08

Fortuna Sittard heeft zijn hart laten spreken en heeft het contract van Djibril Dianessy verlengd, hebben de Limburgers maandagavond gemeld via de officiële kanalen. De 23-jarige Fransman speelt sinds 2016 in Zuid-Limburg, maar zijn bijdrage is sinds maar 2018 beperkt gebleven tot vijf competitieminuten.

Terwijl Fortuna Sittard nog volop in de race om promotie was, viel Dianessy weg met een zware kruisbandblessure. De 23-jarige aanvaller keerde na één jaar terug op het veld, viel vorig seizoen kort in tegen ADO Den Haag en VVV-Venlo, maar belandde afgelopen zomer opnieuw in de lappenmand. Dianessy liep wederom een zware knieblessure op en wordt voorlopig niet terugverwacht.

De Fransman krijgt echter alle ruimte om aan zijn herstel te werken: zijn contract liep aan het einde van dit seizoen af, maar is verlengd tot medio 2021. De pechvogel lijkt overigens wel salaris in te moeten leveren. 'Dianessy en Fortuna Sittard zijn na goed overleg een regeling overeengekomen die enerzijds Fortuna Sittard op de korte termijn extra ruimte oplevert binnen het spelersbudget en anderzijds Dianessy de kans geeft terug te keren', toont Fortuna zich cryptisch via de clubsite.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws