'Waanzinnig spannende' strijd tussen Ajax en PSV: 'Gevoel van Federer tegen Nadal'

'Waanzinnig spannende' strijd tussen Ajax en PSV: 'Gevoel van Federer tegen Nadal'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 07:33di 08-10-2019 om 07:33

De titelstrijd in de Eredivisie gaat dit seizoen 'waanzinnig spannend' worden. Dat voorspelt Algemeen Dagblad-journalist Freek Jansen, die ziet dat het 'Ajax en PSV tegen de rest is'.

"Ik heb dat gevoel van Federer tegen Nadal van een paar jaar terug. Wie plaatst als eerst een break op de ander?", vertelt Jansen bij Sportforum van de NOS. De Amsterdammers wonnen zondag moeizaam van ADO Den Haag (0-2), terwijl PSV met ruime cijfers afrekende met VVV-Venlo (4-1). "Van tevoren weet je dat ze gaan winnen en dat PSV op doelsaldo kan inlopen. Over twee weken heb je FC Utrecht-PSV en RKC-Ajax, dan is het weer andersom."

Ajax heeft door het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne kwaliteit ingeleverd, maar Jansen vraagt zich af of de ploeg van coach Erik ten Hag minder gaat presteren. Ook Europees is een nieuw succesjaar mogelijk. "Het klinkt best gek dat we dat hier op een maandagavond in het kleine Nederland er even uitgooien, maar ze winnen twee keer met 3-0. Dus ja, we mogen best zo opportunistisch en chauvinistisch zijn dat als Ajax zo doorgaat, een halvefinaleplaats weer mogelijk is."

Daar is Arno Vermeuelen het mee eens. "Ik denk dat ze minder zullen overheersen in duels, maar dat wil niet zeggen dat ze minder efficiënt zijn", zegt de NOS-commentator, die ook lovend is over PSV. Hij wijst op de manier waarop is omgegaan met het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. Steven Bergwijn droeg zijn goal op aan de creatieve middenvelder.

"Dat was niet nep, dat was niet gemaakt zo van: kijk ons eens stoer doen. Dit kwam recht uit zijn hart. En dat zegt ook hoe het onderling zit bij PSV. Het is verschrikkelijk voor Ihattaren, maar geweldig hoe ze er bij PSV mee omgingen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws