De Ligt had last van de druk: 'Toen gezegd: dit is niet de speler die ik ben'

De Ligt had last van de druk: 'Toen gezegd: dit is niet de speler die ik ben'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 08:15di 08-10-2019 om 08:15

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 08:59di 08-10-2019 om 08:59

Matthijs de Ligt geeft toe dat hij na zijn transfer van Ajax naar Juventus last had van de hoge verwachtingen in Turijn. De twintigjarige verdediger vond het moeilijk om te gaan met de druk.

"Ik was natuurlijk een grote aankoop. Ik wilde geen fouten maken", zegt De Ligt in De Telegraaf. "Maar zo moet je juist niet denken, met die gedachte heb ik namelijk nog nooit gespeeld. Na de wedstrijd tegen Atlético in de Champions League heb ik tegen mezelf gezegd: dit is niet de speler die ik ben. Daarna ben ik met meer vertrouwen gaan spelen en sindsdien is de stijgende lijn ingezet."

De Ligt meldt zich dan ook met een ander gevoel bij het Nederlands elftal dan tijdens de vorige interlandperiode. "Na de wedstrijd tegen Estland heb ik volgens mij zes duels gespeeld, waarvan vijf prima tot goed. Ik kan wel zeggen dat ik meer gewend ben, maar het moet nog steeds beter."

Juventus-trainer Maurizio Sarri stelde afgelopen weekend dat hij De Ligt eigenlijk te snel moet brengen door de blessure van Giorgio Chiellini. "Dat begrijp ik wel", zegt de Nederlander tegen Trouw. "Het idee was om mij rustig in te passen, maar dat is iets anders gelopen. Natuurlijk is het fijn dat ik speel, maar je wordt wel meteen in het diepe gegooid. Dat is voor mij een hele uitdaging. Maar dat is ook precies wat ik zocht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat De Ligt het redden?

Ja
96%
Nee
4%
(7029 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws